Da er det klart: IKEA bygger varehus i Ålesund

IKEA skal bygge sitt første varehus i møbelfylket Møre og Romsdal.

Fra Ikea på Furuset i Oslo. Foto: Heiko Junge / Scanpix
Næringseiendom

IKEA Norge har fått godkjenning fra IKEA sentralt til å gjennomføre tomtekjøp i Ålesund, og dermed kan giganten bygge sitt første varehus i møbelfylket Møre og Romsdal.Bystyret vedtok i oktober 2014 at IKEA fikk kjøpe tomten på Moa, med sin beliggenhet langs Moavegen nord for kjøpesenteret, svømmehallen og kirken.- En julegaveKjøpskontrakten med Ålesund kommunale eiendom signeres rett over nyttår.- Dette var en utrolig hyggelig beskjed nå rett før jul. Det er en julegave til både oss og kundene våre på Nordvestlandet, sier prosjektutvikler i IKEA Norge Pål Walberg ifølge en pressemelding.Han er godt fornøyd med at varehuset skal bygges ved det største kollektivknutepunktet mellom Bergen og Trondheim.- Nå har bystyret vedtatt både reguleringsplanen for E136 og bypakke Ålesund. Det betyr at alt ligger til rette for at veikapasiteten på Moa vil bli mye bedre i fremtiden, legger han til.Varehuset på Moa blir etter planen 20.000 kvadratmeter, og rundt 250 nye medarbeidere planlegges ansatt.Åpner tidligst i 2021IKEA starter nå opp reguleringsarbeidet i samarbeid med kommunen. Erfaringsvis tar slike prosesser 1,5-2 år og det tar minst ett år å bygge varehuset. På grunn av andre parallelle etableringer er det foreløpig uklart når varehuset på Moa vil åpne dørene, men går alt etter planen, vil det stå klart tidligst i 2021.Kommunalsjef i Ålesund kommune, Ronny Frekhaug, gleder seg.- Dette vil styrke Ålesund som et landsdelssenter og styrke attraktiviteten til hele Ålesund-regionen. Samtidig vil det også skape mange nye arbeidsplasser ikke bare for Ålesund, men også for nabokommunene, sier han.Pick-up point i januarSamtidig melder IKEA at et service & pick-up point åpner i Ålesund allerede i januar.Dette er både en vareutlevering og et 600 kvadratmeter stort utstillingsrom for kjøkken, bad, soverom og sofa.IKEAs egne innredningseksperter vil hjelpe kunder med å planlegge, bestille og hente 8.500 produkter fra nettet.Ålesund blir et av de første markedene i verden til å teste ut det nye konseptet.