Marte og faren tjente 100 millioner på å kjøpe 145 leiligheter i Hemsedal

Asle Torset Skogstad og datteren Marte er konkurs-kongene av Hemsedal.

Næringseiendom

For to år siden kjøpte Asle Torset Skogstad og datteren Marte 145 konkursrammede hytter og leiligheter i Hemsedal - for tredje gang. Nå selger de.Ifølge Finansavisen ligger de an til en gevinst på over 100 millioner kroner. De to forrige gangene endte det med flere titalls millioner kroner i gevinst. - Vi har vært heldig med markedet. Det er igjen stor interesse for kjøp av eiendom på fjellet, og det er stor etterspørsel etter hytter og leiligheter generelt, sier Asle Torset Skogstad til Finansavisen.Marte Torset er daglig leder i familieselskapet Fjellandsbyen. Sammen med faren driver hun selskapet som for tredje gang kjøper nøyaktig de samme leilighetene i Bakken Appartments, Mølla Hyttegrend og Alpin Appartments – alle nær alpinanlegget i Hemsedal, etter forutgående konkurser.Finansavisen kan fortelle at kjøperne er den kjente aksjeinvestoren Tore Aksel Voldberg og hans våpendrager innen eiendom Simen Thorsen i Solon Eiendom. Sammen med Platou Real Estate-direktør Hans Martin Haug gjør de pengeplasseringen i den norske fjellheimen.Trioen har kjøpt 43 leiligheter i Bakken Appartments. Dertil har Torset Skogstad solgt 12 individuelle leiligheter slik at de sitter igjen med 90 leiligheter.Da Torset Skogstad kjøpte konkursboet bladde han opp fem millioner kroner i egenkapital. Ifølge Finansavisen ble resten av kjøpesummen på 60 millioner kroner finansiert med lån. Salget av de 55 enhetene for 60 millioner kroner gjør at han har kunnet betale tilbake lånet samtidig som han har fått tilbake innsatsen slik at alt salg fremover blir ren gevinst.På toppen kommer verdien av de 90 gjenværende leilighetene som anslagsvis har en verdi på godt over 100 millioner kroner.