Rekordlavt utbud av boliger i Oslo

Det ventes sterkere prisvekst i boligmarkedet i hovedstaden enn i landet forøvrig.

Næringseiendom

Eiendomstopp mener boligprisene  i Oslo-området vil øke mer enn ellers i landet fremover. Eiendom Norge tror at de norske boligprisene skal opp tre til fem prosent neste år, sammenlignet med gjennomsnittlige priser i 2015, skriver Dagens Næringsliv.- Vi forventer en sterk nominell prisvekst de første månedene i 2016. Etterhvert vil markedet utover året ha en mer moderat utvikling enn det vi har hatt i 2015, sier adm. direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, til avisen.Utbudet av Oslo-boliger har lenge vært lavere enn mange ønsker. Akkurat nå er det færre boliger til salgs enn det har vært på samme tidspunkt det siste tiåret.- Trolig vil Oslo og omkringliggende områder få en sterkere vekst enn landsgjennomsnittet, grunnet lavt tilbud og for lav boligbygging, sier Dreyer.Sjeføkonom i Prognosesenteret, Kjell Senneset, påpeker at det foreløpig ligger få nye, større prosjekter i løypen i Oslo.- Det ser definitivt litt skummelt ut med utbudet av nye boliger i Oslo, også til neste år. Det er alvorlig fare for at igangsettingen av nye boliger blir enda lavere enn i år. Blir 2016 så dårlig som det kan se ut til nå, blir det tre år med veldig lav boligbygging, sier han til DN.