Ber om 6,7 millioner for oppussingsobjekt: - Potensialet er enormt

- Her forventer vi fullt hus, sier megler.

- Vi hører mye snakk om at boligprisene skal ned, men her går det meste over takst om dagen, sier megler og partner Fredrik Buer Moe hos Nordvik & Partners på Majorstuen i Oslo til Hegnar.no.Hvordan har januar-markedet vært?- Prismessig kom vi raskere i gang i år. Det var generelt ganske lite til salgs fra starten, og folk var litt trege på avtrekkeren. Men de som la ut boligene sine raskt fikk igjen for det, fortsetter megleren.Han tegner bildet av et marked med raske salg til spreke priser.- Ting går stort sett etter første visningsrunde. Fokuset på børs og arbeidsledighet er stort, men vi merker ikke så mye til det, sier Buer Moe.Kontoret hans selger mest leiligheter på Oslo vest, alt fra 2-roms til 5- og 6-roms.- Det er mange som er på utkikk. De bemerker at det lite til salgs, og ber oss ta kontakt om vi får inn noe. Og nå ser vi at det begynner å komme litt flere objekter på markedet, forteller megleren.Hett oppussingsobjektGår alle objekter like raskt?- De aller fleste leiligheter som har de fleste fasiliteter - som heis, bakong og parkering, går raskt. Men vi har ikke merket noe spesielt som går tregere enn annet, sier Nordvik-megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.

 Hva med leiligheter i 1. etasje i trafikkerte gater?- Vi hadde nylig en budrunde i Thereses gate på Bislett (bildet over). Der fyker jo trikken forbi. Vi hadde over 100 på visningen av det totale oppussingsobjektet. Leiligheten var taksert til 3,7 millioner kroner, og gikk veldig fort unna for 4,25 millioner kroner.
 - Du må altså ikke ha Oscars gate eller Nobels gate for å få til de gode salgene, forklarer Buer Moe (bildet).Et salg som lar vente på seg, er derimot en 6-roms arkitekttegnet leilighet på Bolteløkka (bildet under). Denne ble lagt ut like over nyttår, med prisantydning og takst på 14 millioner kroner.- Leiligheten er en av de tøffeste jeg har sett, og ble bygget i 2009 ut fra et gammelt bilverksted. Boliger i denne prisklassen tar ofte litt lenger tid å selge enn en standard 2-roms. Når vi finner riktig person, skal vi få en god pris for denne også, sier megleren om «liebhaber-objektet».Artikkelen fortsetter under bildet.
 - Vi forventer fullt husMen tilbake til oppussingsobjekter. I da viser Buer Moe frem et annet eksemplar i Jacob Aalls gate. Det dreier seg om 131 kvadratmeter P-rom i 2. etasje.Leiligheten er taksert og priset til 6,7 millioner kroner. Potensialet beskrives som «enormt».- Her har vi fått veldig mange henvendelser. Vi forventer fullt hus. Her må du ta alt. Oppussingsobjekter er like hete som alltid, sier Buer Moe.- Gitt at de riktige fasilitetene ligger i bunn, er et oppussingsobjekt en mulighet til å skape sin egen drømmebolig. Og folk gir gjerne gir litt mer for å sikre seg at de kan gjøre akkurat som de ønsker, legger han til.Artikkelen fortsetter under bildet.
 Denne type objekter tiltrekker seg både utbyggere og privatpersoner som vil gjøre ting selv eller setter bort alt.- Mange er ute etter den klassiske Frogner-leiligheten med god takhøyde, flere stuer og den riktige beliggenheten. Leiligheten i Jacob Aalls gate har det aller meste, og tiltrekker alle i nevnte målgruppe.- At den har tre stuer på rad gir for eksempel muligheter til å leke litt med planløsningen, avslutter Buer Moe overfor Hegnar.no.