Pangea går inn i Finland

- Den perfekte entré til et attraktivt og åpent marked, sier Pangea-sjef Bård Bjølgerud.

Pangea Property Partners og Helsinki-baserte Mrec har inngått et nært samarbeid for å dra fordel av økningen i grenseoverskridende eiendomstransaksjoner i Norden.- En enorm interesseSamarbeidet starter umiddelbart og bygger videre på et eksisterende analysesamarbeid, heter det i en pressemelding.- Vi har nå tre kontorer i Norden (Oslo og Stockholm i tillegg til Helsinki), samt vårt nyåpnede kontor i London. Dette gir oss en unik posisjon som det ledende corporate finance- og rådgivingsselskapet med fokus på eiendomssektoren i Norden og Baltikum, sier Pangea-sjef og -partner Bård Bjølgerud i en kommentar.- Investorene viser enorm interesse for det nordiske eiendomsmarkedet, og grenseoverskridende transaksjoner driver markedet. Dette samarbeidet gjør oss i stand til å betjene våre kunder enda bedre, legger han til.Internasjonal interesse for næringseiendom i Norden har økt betydelig de siste årene.Transaksjonsvolumet nådde 40,4 milliarder euro i 2015, hvorav utenlandske kjøpere stod for 13,3 milliarder euro (33 prosent), ifølge tall fra Pangea Property Research. Utenlandske kjøperes volum steg dermed over 110 prosent fra 2014.- Vi er veldig imponertMrec har hittil bistått kunder i over 25 transaksjoner med samlet bruttoverdi over én milliard euro, for eksempel da Hemfosa gjorde sitt første kjøp i Finland.- Vi ser frem til et nært samarbeid med Pangea Property Partners, som vi i stor grad deler filosofi med, sier Mrec-sjef Ville Mannila i en kommentar.Pangea har det siste året bistått kjøperne i to av de tre største nordiske transaksjonene, nærmere bestemt Starwood Capital Group og Citycon. I 2015 bisto Pangea i rundt 50 transaksjoner med en underliggende eiendomsverdi nærmere syv milliarder euro.- Vi er veldig imponert over teamet på Mrec og historikken deres som et selvstendig selskap, sier Bjølgerud.Han karakteriserer samarbeidet som en perfekt inntreden i et «attraktivt og åpent finsk marked».