Par midt i livet realiserer oftest hyttedrømmen

Nesten fire av fem som kjøpte hytte på det frie markedet i 2013 var over 40 år, og halvparten var par som kjøpte hytte sammen.

I alt er det registrert omkring 420.000 hytter og fritidshus i Norge. Rundt 23.000 fritidsboliger skiftet eier i 2013 – av disse ble 11.500 solgt på det frie markedet.Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) er det par midt livet som i størst grad realiserte hyttedrømmen. I underkant av 62 prosent av hyttekjøperne var mellom 40 og 60 år da hyttedrømmen ble realisert. 22 prosent var under 40 år, mens 16 prosent var over 60 år.De fleste som kjøpte fritidsbolig i 2013, bodde sammen med flere personer. Litt over halvparten var ektepar eller samboere som kjøpte hytte sammen.Enkeltpersoner kjøpte over 40 prosent av fritidsboligene, men likevel var det bare 13 prosent av hyttekjøperne som bodde alene. Det er med andre ord mange som kjøper hytta i eget navn selv om de er gifte eller samboere. (©NTB)