105 kvm i Ullevål Tårn gikk for 11,23 millioner kroner

- Her har Tore Aksel Voldberg holdt godt på sparekniven. Standarden er nok høyere på Skøyen Hovedgård, sier Odd Kalsnes til Hegnar.no.

Du trenger ikke å selge bolig på Frogner eller Tjuvholmen for å få over 100.000 kroner kvadratmeteren.Eksemplene på dette blir stadig flere.Denne uken gikk en 3-roms hjørneleilighet i 7. etasje i det nylig ferdigstilte prosjektet Ullevål Tårn for 11,23 millioner kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.

Nesten 107.000 kroner per kvmMed P-rom 105 kvadratmeter snakker vi om nærmere 107.000 kroner kvadratmeter.- Så langt jeg har kunnet sjekke, er dette ny prisrekord for området. Og dette er ikke en gang Ullevål Hageby, sier advokat og partner Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny til Hegnar.no.Han foresto salget sammen med eiendomsmeglerfullmektig Anders Kvernberg, ifølge Kalsnes selv et av Privatmeglerens største talenter.Ullevål Tårn ligger bare et steinkast fra Ullevål sykehus, og er en blokk med 32 leiligheter med balkonger fordelt over åtte etasjer, pluss garasjeplasser. Hele 12 av disse leilighetene ble revet bort allerede på første visningshelg i september 2013, hvorav de to dyreste til hhv. 11 og 12 millioner kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.
- Voldberg har holdt godt på spareknivenBak prosjektet står Solon Eiendom, 48,9 prosent eid av Tore Aksel Voldberg. Nest største aksjonær er Simen Thorsen, med sine 31,1 prosent. Han er også styreleder i selskapet.Salgssummen på 11,23 millioner var derimot litt under taksten på 11,6 millioner kroner.- Men taksten var vanvittig høy, da. Dette er jo langt over Frogner-priser, sier Kalsnes.- Og da skal det sies at standarden er relativt enkel. Her har Voldberg holdt godt på sparekniven. Standarden er nok høyere på Skøyen Hovedgård, fortsetter Kalsnes, med et glimt i øyet.Artikkelen fortsetter under bildet.
Utsikt som lar seg høreMen om standarden er enkel, lar det seg høre med en sydvestvendt og dermed solrik balkong på 17 kvadratmeter, med utsikt mot Holmenkollen, Oslo sentrum og Oslofjorden. I annonsen trekker Kalsnes og Kvernberg også frem de «særdeles store» vindusflatene, som gir «god utsikt fra alle vinkler i rommet).De nye eierne kan også glede seg over en garasjeplass i kjelleren, med heis opp.Dagens selger har ikke selv brukt leiligheten, som hun for øvrig kjøpte for listepris 10,95 millioner kroner. Det betyr at hun sitter igjen med en mindre gevinst.- Du kan flytte inn og bo, men du har ikke lov å selge innen ett år. Aksepterer du bud - også muntlig - innen ett år, ryker du på (ifølge 2016-regler 25 prosent) gevinstskatt. Her er det utrolig nok en del som bommer, sier advokaten.Artikkelen fortsetter under bildet.
- Dette blir vinnerne i årKalsnes tegner bildet av et svakt stigende boligmarked.- Vi tror på rundt fem prosent prisvekst i år, og mer fokus på moderne leiligheter på Oslo vest. Ikke kjempestore leiligheter, men mellomstore - det vil si 150-200 kvadratmeter. Slike leiligheter, inklusive fasiliteter som garasje og heis, blir vinnerne i årets boligmarked, sier han.Advokaten viser til Selvaag-gården i Kristinelundveien.- Der ser vi også priser på over 100.000 kvadratmeteren. Det er mange som etterspør slike leiligheter, og de fleste kjøperne har ikke hatt én krone i gjeld på 15-20 år, avslutter Kalsnes overfor Hegnar.no.Alle bilder er gjengitt med tillatelse fra Privatmegleren.