– Airbnb-leiligheter brukes til prostitusjon

Mye av prostitusjonen i Stockholm foregår nå i leiligheter som formidles via Airbnb og lignende tjenester på nettet, ifølge Dagens Nyheter.

– Jeg anslår at det på en vanlig dag i Stockholms län finnes om lag 200 adresser hvor det foregår prostitusjon. De fleste av disse er annenhåndsleiligheter, sier politispaner Simon Häggström til avisa.Han forteller at politiet har opprettet et samarbeid med Airbnb og andre nettsteder som formidler leilighetene. Likevel er problemet omfattende.– Folk er blåøyde. De bør tenke litt mer på hvem de leier ut til i andre land, sier Häggström, som jobber i Stockholm-politiets prostitusjonsgruppe.Tidligere foregikk prostitusjonen i den svenske hovedstaden stort sett på hoteller. Etter at politiet og hotellene innledet et samarbeid for å få bukt med praksisen, har mye av prostitusjonen blitt flyttet til leiligheter som leies ut for kortere perioder.Bordellvirksomheten i leilighetene er en form for organisert kriminalitet med tydelige forbindelser til Øst-Europa, ifølge Häggström.– Jentene er mellom 18 og 23 år og kommer fra veldig fattige forhold, for eksempel i Romania. De kjøres rundt til ulike leiligheter og kunder. Dette handler om menneskehandel, og de ansvarlige profitterer på menneskers fattigdom, sier spaneren. (©NTB)