Eiendomsinvestor Christian Ringnes menei eiendomsmarkedet ser det greit ut i år, men han tror ikke på noen gjentakelse av rekordvolumene i transaksjonsvolumene fra fjoråret, skriver- Verden ser ikke så verst ut på kort sikt, transaksjonsmarkedet fosskokte i 2015, men det blir litt mindre hett fremover. Jeg er overbevist om at transaksjonsmarkedet bli mindre hett enn i 2015, men det blir ikke dårlig, sa Ringnes til de fremmøtte på Citykonferansen torsdag.Den høye utenlandsandelen har ført til en svært skarp prising i markedet.- Dette er en historisk høy utenlandsk andel og forklarer mye av prisutviklingen. Man må betale mer og mer og får tak i mindre og mindre. Basert på egne erfaringer, jeg tror ikke jeg har fått tak i så mye mindre noen gang, sa Ringnes.- Markedet er dyrt, det er «all time high», også i realpriser, og det er renten som har dratt løpet. Renten er den viktigste verdidriveren, den er oljen i transaksjonsmaskineriet, men den kan ikke synke så mye mer, sa milliardæren.