Det har de siste to månedene (desember til februar) blitt solgt 2.818 nye boliger i Norge, viser en ny rapport om nyboligsalget i Norge (Econ Nye Boliger) fra Samfunnsøkonomisk Analyse.Det er 3 prosent færre enn i forrige tomånedersperiode, men 19 prosent flere enn i samme periode i fjor.Salget utgjør 17 prosent av boligene som har vært til salgs, og er omtrent samme salgstakt som ved forrige korsvei (for to måneder siden) og for ett år siden.
Stillstand i vestKlart dyrest i Oslo
De regionale forskjellene er imidlertid stadig store.Østlandet hadde klart høyest salgstakt med 23 prosent, foran Nord-Norge på 18 prosent og Midt-Norge på 15 prosent.Vestlandet og Sørlandet lå lavest med en salgstakt på hhv. 12 og 11 prosent.I Stavanger var salgstakten kun åtte prosent, mot 35 prosent i Oslo.Salgstakten tilsvarer nyboligsalget siste to måneder i prosent av antall til salgs (som er antallet usolgte for to måneder siden + antallet nye boliger som har blitt lagt ut for salg siden da).Statistikken omfatter 38.768 boliger fordelt på 1.591 prosjekter. I februar var 13.324 av disse usolgte.Beholdningen av usolgte boliger har falt med 213 siden desember.Kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er i snitt 46.500 kroner.Oslo ligger høyest med 66.000 kroner, mens Stavanger er nærmest med 55.900 kroner.I Tromsø, Bergen og Trondheim var prisene drøyt 52.000 kroner.I typiske distriktsfylker er prisnivået rundt 35.000 kroner per kvadratmeter.