Salget av nye leiligheter steg med 6 prosent i januar. I prosjektet Grenselunden på Helsfyr i Oslo ble 47 av 54 leiligheter solgt på én formiddag, skriver Finansavisen.Hele 200 budgivere la inn bud den første dagen, noe som endte med at fordelingen måtte avgjøres med loddtrekning og 47 av leilighetene ble solgt.
- Vi hadde håpet på en veldig god salgsstart, men et slikt salg som dette hadde vi ikke kunnet forutse, sier eiendomsmegler for Privatmegleren Nyeboliger, Vegar Skredlund, til avisen.- Nei, hadde det vært ett bygg, kunne man kanskje konkludert med det, men her kommer det to trinn til. Man ønsket en kickstart og visste at prisene var gunstige, men et slikt salg hadde vi ikke regnet med, sier Skredlund til avisen.Oslo-markedet er fortsatt en bekymring. Her bygges det for få leiligheter, og etterspørselen er langt større enn behovet. Det er ingenting som tyder på at byregjeringen i Oslo gjør noe for å bedre situasjonen og legger til rette for raskere og enklere regulering av tomter, sier han.
I løpet av den neste uken forsvant ifølge avisen seks til, slik at det nå kun gjenstår én leilighet. I trinnet som nå er nær utsolgt, startet prisene på 1,89 millioner for 36 kvadratmeter, mens den dyreste leiligheten på 113 kvadratmeter var priset til 6,99 millioner kroner.Neste byggetrinnSkredlund mener ikke at det store trykket kommer av for lav prising.Grenselunden er en del av det større utviklingsområdet Ensjøbyen, som fortsatt preges av en god del industri. Salget har derfor ikke gått veldig lett i alle byggeprosjektene.- Kjøperne var alt fra de nærmeste naboene til folk fra Grünerløkka og folk som investerer på litt lengre sikt, sier Skredlund, som står klar med neste byggetrinn allerede om noen dager. Da skal det selges ytterligere 57 leiligheter.Ikke overrasketAt det var stor interesse for prosjektet på Helsfyr overrasker ikke adm. direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Fredag la han frem tall for salg og igangsetting av nye boliger i Norge i januar, som viste at salget av leiligheter steg med 6 prosent.- Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!