– Alle er livredde for levebrødet sitt. Av meglere får de beskjed: Slutter du ikke med verdivurderingen, blir du svartelistet, sier takstmann Knut-Anders Aase til Bergens Tidende. Aase er leder i Norges Takseringsforbund (NTF) i Hordaland. Han forteller at flere takstmenn føler seg presset til å utelate verdivurderinger i boligsalgsrapportene etter at det ble innført nye regler ved nyttår.Forbrukerrådet har tidligere registrert at også takstmenn i Trøndelag, Vestfold og på deler av Sørlandet har sluttet å oppgi markedsverdien.– Takstbransjen er satt under et veldig press, og angrepet virker koordinert. Takstmennene blir presset vekk fra rollen sin, og forbrukerne mister en viktig faglig og selvstendig kilde, sier fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet.Christian W. Dreyer i Eiendom Norge avviser at det skjer noe koordinert angrep. Samtidig sier han at de lenge har hatt et uttalt ønske om å fjerne verdivurderingene fra takstrapportene.– Meglere jobber i markedet hver eneste dag. Da er det naturlig at de kjenner utviklingen i markedet veldig godt og kan sette en riktig pris, sier han. (©NTB)