- Hvordan kan vi ha boligmangel når ingen kommer på visning?

Oslo-megler opplever alt fra tomme visninger til 170 på liste. - Markedet motarbeider oss, sier han.

Ukens Vin
- Oslo har 650.000 innbyggere med stort og smått - og 950 bruktboliger ute for salg. Det er et enormt lavt tilbud, som helt klart er det som påvirker, sier Thomas Wahl til Hegnar.no.Han leder Aktivs Grünerløkka/Torshov-kontor, som denne uken har hatt budrunder på ti boliger.Fra null til 170 på liste- Foreløpig har vi solgt ni av de ti, samtlige godt over takst og prisantydning. At oppmøtet på visninger kan svinge er ikke noe nytt i seg selv, men vi synes likevel variasjonene i markedet er påfallende store. Vi har visninger med null innom og visninger med 170 på liste, fortsetter Wahl.- Så klart har prising og beliggenhet masse å si, men dog? Det er lov til å komme og by lavere om en mener prisen er for høy, legger han til.Megleren setter et spørsmålstegn ved om vi har et underskudd på boliger i Oslo når ingen kommer på visning.- Det er boligmangel i Oslo, altså, men sprikene er store, sier den daglige lederen videre.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Bildene inne i artikkelen er benyttet med tillatelse fra megler.
- Fikk en massesuggesjonBoligen der 170 skrev seg på liste var et oppussingsobjekt i sentrum øst, det vil si en liten 3-romsleilighet i Sofienberggata med prisantydning og takst 2,9 millioner kroner.- Det kunne nok se litt lavt ut, men var helt på linje med hva tilsvarende objekter har blitt solgt for i området. Alt måtte tas utenom badet, som var OK. Markedet syntes derimot prisantydningen var for lav. Vi fikk en slags massesuggesjon: Vil du ha, vil jeg ha. Til slutt satt vi igjen med en salgssum på 3,5 millioner kroner, forteller Wahl.- Mange tenker nok at oppussingsobjekter er billigere, men går på en smell i forhold til oppussingskostnader, i tillegg til smellen ved å bli dratt med i budrunden. Dermed kan salgssummen bli mye høyere enn for en tilsvarende pen bolig. Og først da skal du begynne å pusse opp. Det blir et dårlig regnestykke, fortsetter megleren.Boligen der ingen kom på visning var ifølge megleren en «penere leilighet i et mer attraktivt område i sentrum nord».- Det vil si: På første visning hadde jeg 6-7 besøkende, på den andre ble jeg sittende alene. Her gikk vi ut litt høyt, men solgte litt over takst, sier han.- Motarbeidet av markedetWahl mener det i stor grad koker ned til prisingen.- Priser du ikke riktig, kommer ingen. Selv den peneste leiligheten kan bli liggende folketom hvis du går ut for høyt. Går du ut for det som i markedets øyne er billig, får du fullt hus og stormende jubel. Her prøver vi å være etterrettelige på prisingen, men vi blir til de grader motarbeidet av markedet, og det frustrerer, sier han.Stort sett er prisen du blir presentert for den du får.- Men boliger får auksjonspriser, og det blir noe helt annet. Innimellom tar det helt av, og bildet blir veldig uoversiktlig, forteller Wahl videre. - Forventer hundretusener overIfølge megleren er 2- og 3-romsleiligheten «definitivt» objektene det er størst kamp om i dagens marked, men riften om familieboliger som rekkehus og små tomannsboliger er også stor.Hva slags objekt av de ti står fortsatt usolgt?- En liten 1-romsleilighet. Her har vi fått et bud, men selger synes det er altfor lavt. På generelt grunnlag synes jeg mange selgere har skyhøye forventninger. Ja, de ser taksten, men forventer x antall hundretusen kroner over det. Og det er ikke sunt, avslutter Wahl overfor Hegnar.no.