- Vi har hatt et fantastisk salg det siste året. Det har vært et rekordår, men det er resultat av veldig langsiktig arbeid i kombinasjon med et godt hyttemarked, sier hytteutbygger Arne Pålgardhaugen til Finansavisen.Sammen med Berent Friele står han bak utbyggingen av Geilo Fjellandsby, gjennom selskapet Geilo Holding som eies fifty-fifty av de to.Siden vinterferien i fjor og frem til påsken nå har startet, har de solgt til sammen 32 enheter på Kikut på Geilo. Det fordeler seg på 18 leiligheter, to hytter og 12 hyttetomter. Salget av hyttetomtene skjer gjennom Pålgardhaugens heleide selskap Aasremmen.10 millionerPrisene på leilighetene og hyttene som er solgt det siste året penner seg fra i overkant av 4 millioner til over 10 millioner kroner for den dyreste leiligheten. Det var i realiteten to leiligheter som i stedet ble bygget sammen til én, med størrelse på rundt 200 kvadratmeter.- Totalt har vi passert et salg på 120 millioner kroner det siste året, sier Pålgardhaugen til Finansavisen.ålgardhaugen forteller dessuten at de i løpet av det siste året har tatt kontroll over all markedsføring og alt salg av hyttene, leilghetene og tomtene selv.
Ifølge siste fjellhyttestatistikk fra Eiendom Norge har prisene på brukte fritidsboliger i Hol kommune, hvor Geilo ligger, steget med 12 prosent det siste året. Medianprisen for en fritidsbolig i kommunen ligger på 2,9 millioner. her
- Hvordan opplever du at prisene har utviklet seg det siste året, både hos dere og i bruktmarkedet?- Vi opplever en positiv trend med en jevn og god prisstigning. Vi regner med at denne trenden vil fortsette, med en sakte, men god vekst.- Merker dere noe som helst til oljenedturen?- Det er færre med statoil.com i mailadressen som kontakter oss, men nei, tallenes tale er klar. Vi har hatt et rekordsterkt salg. Jeg tror renten trumfer usikkerheten i markedet. De aller fleste har jo bedre økonomi enn noen gang. I tillegg betyr valutaen noe, og det er mye uroligheter ute i verden, sier han til Finansavisen.Finansavisen finner du !