Flere meglere har det siste året meldt om økende interesse for de aller dyreste fjellhyttene etter noen magre år i kjølvannet av finanskrisen, skriver Dagens Næringsliv.På Geilo har Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 solgt en hytte til oppunder 20 millioner kroner i år. Han mener det er blitt mer legitimt igjen å kjøpe dyr hytte, og tror det er mye arv involvert i kjøpet av hytter i ti-millioners klassen.- Det er ikke store huset du skal arve i Oslo før du har ti millioner å snu deg i hyttemarkedet med. Det er ikke helt mainstream, men det er relativt mange som har den muligheten hvis de først vil, men de må bli fristet, sier Haatuft og viser til at dette markedet er selektivt, sier han til avisen. DNB-megler Stig Svartor på Lillehammer skal i påsken ut med en hytte til rundt 15 millioner kroner på Kvitfjell. Den vil konkurrere med tre andre hytter til salgs mellom 15 og 17 millioner kroner i samme område.- Jeg har kjøpere på lista som har budsjett opp til 20 millioner kroner hvis de finner det rette objektet på Kvitfjell, sier Svartor til DN.