- Det er tre veier til hyttedrømmen, fastslår Rolf Mæhle, fagsjef i Finans Norge: kjøpe, leie på åremål(langtidsleie) og kortsiktig leie.- Kjøpe fremstår i dag som attraktivt - ikke fordi hytteprisene er lave, men fordi lånerenta er lav. Men husk at lånerenta er lav fordi det er usikre tider med økende arbeidsledighet, og utsikter til lav lønnsvekst. Kanskje rammer det deg også, sier Mæhle til Dagbladet.Han peker på at dessuten er knyttet en betydelige faste kostnader til å kjøpe.- Foruten å betjene lånet, må du ha forsikring, strøm og bredbånd. Kanskje du også må ut med brøytepenger, bryggeleie, løypekjøring, festeavgift og bompenger, samt dobbelt opp med diverse utstyr i huset og til fritidsbruk, sier Mæhle til avisen.Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB har regnet seg frem til at døgnprisen på en hytte er ca. 4.000 kroner om du låner én million kroner med dagens lave lånerente.- Før du investerer i en hytte bør du regne ut om det er verdt det. Alternativet kan være en drømmeferie i året for hele familien, sier Sandmæl til Dagbladet.