Shipping- og kunstinvestoren John Christian Brynildsen satte prisrekord i Norden allerede i november 2014 da han betalte 40 millioner kroner for leiligheten i toppetasjen av Thomas Heftyes gate 20 på Gimle i Oslo. Prisen tilsvarte 254.777 kroner pr. kvadratmeter.
16 måneder senere har Brynildsen satt enda en prisrekord når han selger den samme leiligheten videre for hele 45 millioner kroner eller 286.624 kroner kvadraten. Investoren kan følgelig putte en gevinst på 5 millioner kroner i lommen, skriver Finansavisen.Pris: 45 mill - sikring 54(Finansavisen):Første salget over 200.000 pr. kvadratmeterFinansavisen skriver at leiligheten i Thomas Heftyes gate 20 ligger på toppen i den østre av tre blokker som ble bygget i 1967/68. De har både parkering og heis i tillegg til at de ligger svært usjenert helt på kanten av Gimle-platået med utsikt over Frognerkilen og Bygdøy.
Avisen opplyser at megler ved både kjøp og salg var advokat Odd Kalsnes. Finansavisen har de seneste dagene fått høre at Brynildsens leilighet skulle være solgt etter at flere av Norges rikeste personer har vært på visning. I går ble salget bekreftet da det ble tinglyst en sikringsobligasjon på 54 millioner kroner på leiligheten.Etter det Finansavisen kjenner til skal imidlertid salgsprisen være på 45 millioner kroner – tilsvarende prisantydningen.– Jeg kan bekrefte at leiligheten er solgt, men kan ikke si mer enn det, sier Odd Kalsnes til Finansavisen lørdag.I 1998 var Kalsnes den første eiendomsmegleren i Norden som meglet en leilighet for mer enn 100.000 kroner pr. kvadratmeter. Brynildsens kjøp i 2014 var det første salget i Norden til over 200.000 kroner pr. kvadratmeter.Senere har Eklund-megler Nicklas Bentzon vært nesten på samme nivå i forbindelse med at han solgte en 418 kvadratmeters leilighet i Stockholm for 104 millioner svenske kroner.