Ber om 16 millioner for bygård midt i Sandefjord

- Dette blir ingen hyllevarmer, sier megler.

Næringseiendom

- Markedet ser ikke ut til å få nok av bygårder i Vestfold-byene, sier Rune Allerød til Hegnar.no.For én uke siden la partneren og den daglige lederen i Eiendomsmegler 1 Næringsmegling Vestfold ut en gård i Sandefjords beste handlegate. Gården i Storgata 8 omfatter fire butikklokaler på bakkeplan og åtte leiligheter på de to neste. 1.500 kvadratmeter bruttoareal er priset til 16 millioner kroner.- Etterspørselen er enorm. Vi er oppe i over 30 interessenter, de aller fleste fra Østlandet, og har allerede ti påmeldte til visningen 20. april, forteller megleren.- Blir ingen hyllevarmerEr det noen som vil prøve seg før den tid?- Vi har solgt flere eiendommer i det siste før visning, og kan ikke utelukke det. Det kan fort skje. Uansett blir ikke dette noen hyllevarmer. Selv om du må oppgradere litt innvendig, er vi bare litt over 10.000 kroner per kvadratmeter, midt i byen. Det er mye eiendom for pengene, svarer Allerød.

Han omtaler i annonsen beliggenheten som «sjelden».- Eiendommer med beliggenhet som i dette tilfellet kommer ikke så ofte på markedet. Vi må nok tilbake til 2007 og nabogården Storgata 10, sier megleren.Denne ble også solgt av Allerød - for 20,5 millioner kroner.
Snuser på rekord i år?Den enorme etterspørselen etter bygårder forklarer han først og fremst med dagens renteklima.- Vi er nede på tilnærmet nullrente i bank, og folk leter etter avkastning. Yielden kryper nedover for næringseiendom også, sier partneren.Prislappen peker mot en yield (netto leieinntekter/kjøpesum) på 7,0 prosent.- Vi begynner absolutt å nærme oss nivåene fra rekordåret 2007, da vi kom ned på 5-tallet (med Storgata 10, journ. anm). Vi ser ikke bort fra at vi kommer ned igjen dit i løpet av året, og det er jo allerede signalisert ytterligere rentekutt - som kan påvirke yielden, sier Allerød.
Tre brødre som selgerÅrlige leieinntekter (brutto, fullt utleid) ligger på 1,85 millioner kroner. Tre av butikklokalene er leid ut til optikk, hudpleie og frisør, mens det fjerde står ledig.Er det en risiko for at dette blir stående tomt?- På ingen måte. Lokalet legges ut for utleie i disse dager, og er leid ut før sommeren, sier megleren.Han kan fortelle at det er tre arvinger - brødre - som selger gården i Storgata 8. Eiendommen har vært i deres familie i genereasjoner.- Det er den ene arvingens datter som har brukt lokalet som nå står ledig. De åtte leilighetene er for øvrig fullt utleid, føyer han til.
- Kan bygge på én etasjeAllerød peker også på et potensiale i utvikling av eiendommen.- Kommunen er positiv til å bygge på en 4. etasje med leiligheter. Tegningene som foreligger er fra 90-tallet, men leilighetene ble aldri påbegynt. De er heller ikke formelt godkjent, men godt innenfor gjeldende kommuneplan, forklarer den daglige lederen.
Du har altså minst ti seriøse interessenter. Hva er de interessert i?- Vi snakker om en arkitektonisk flott bygård fra 1929, midt i sentrum av Sandefjord. Og den ligger enda nærmere torget og kjøpesenteret enn rekordeiendommen Storgata 10. Som hjørnegård fremstår den dessuten som særlig attraktiv. Gårder med hjørnelokaler er lettere å leie ut enn andre gårder, og den ekstra gode profileringen gir høyere kvadratmeterpriser for utleie, svarer Allerød.- At eiendommen er flott å se på kan dessuten fort gi seg utslag i at noen kommer og handler med hjertet her, avslutter partneren i Eiendomsmegler 1 overfor Hegnar.no.Alle bilder er gjengitt med tillatelse fra megler.

bygård
sandefjord
næringseiendom
rune allerød
eiendomsmegler1
Nyheter
Næringseiendom