Baard Schumann. Foto: Finansavisen.

Eiendomsmeglere vil utfordre Finn

Privatmegleren, Obos og Selvaag vil samle de store eiendomsmeglerne for å utfordre Finns hegemoni innen boligannonser.

Flere har utfordret annonsegiganten tidligere, men foreløpig uten hell. Nå bekrefter Selvaag-sjef Baard Schumann, Anders Langtind i Privatmegleren og Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj overfor Dagens Næringsliv at de ønsker å utfordre Schibsted-selskapets tilnærmede monopol.– Det er praktisk for kundene at det finnes et supermarked som har alle varene. Men at det bare finnes ett supermarked er ikke heldig. Det burde være ti, fordi det gir konkurranse og innovasjon og en bedre kundeopplevelse, sier Siraj.Schumann mener Finn har blitt «litt trauste» i det siste, men utfordrerne er ikke bare opptatt av kundeopplevelsen.– Vi sender ekstremt mye data over til Finn. Vi ønsker å beholde alle dataene selv. Vi har vært altfor dårlig på dette og latt alle andre aktører styre utviklingen. Skal meglere ha en jobb i fremtiden, må vi ta mer tilbake av bransjen, sier Langtind.Den tekniske løsningen for satsingen, som foreløpig har fått navnet On Market Norway, skal allerede være klar. Neste skritt er å invitere resten av boligkjedene til å være med på satsingen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også