iHus begjært konkurs for ellevte gang

Nok en gang måtte iHus-gründer Geir Ole Reiakvam denne uken møte i Oslo tingrett etter å ha blitt konkursbegjært.

Torsdag stilte iHus-gründer Geir Ole Reiakvam med en rykende fersk innbetalingskvittering da han møtte spesialkonsulent Cecilie Thorsager fra Oslo kemnerkontor i Oslo tinghus. Dermed måtte partene inn i rettssalen for å la dommeren ta stilling til konkursbegjæringen mot selskapet som står bak eiendomsmeglingskjeden Ihus, skriver Dagens Næringsliv.- Vi har møttes før, konkluderte dommeren da partene tok plass i salen.Det er ifølge avisen kun et par uker siden forrige gang Reiakvam satt på gangen i tinghuset og betalte diverse krav mot Ihus Franchisedrift minutter før konkursmøtet, og også den gang ble konkursbegjæringen utsatt. Reiakvam lovte da at kravet til kemneren skulle betales i sin helhet innen en uke, noe det ikke ble.Thorsager godtok torsdag enn så lenge kvitteringen hun ble fremvist, men ville gjerne ha dommeren til å beramme et nytt møte i tilfelle pengene ikke kommer som lovet.Ifølge Oslo byfogd­embete har iHus Franchisedirft vært begjært konkurs hele ti ganger tidligere, de fleste av dem for uoppgjorte skatteregninger. Senest av kemneren i januar for manglende innbetaling av arbeids­giveravgift på 800.000 kroner.Ifølge Reiakvam er franchisegiveren Ihus i dag ikke illikvid, selv om det er registrert betalingsanmerkninger på 3,17 millioner kroner på Ihus Franchisedrift det siste året.