Avslo bud på 40 millioner

- Det ble selvsagt ikke akseptert, sier megler Christian Falkenberg. Han mener 50 millioner er en riktigere pris for hytteeiendommen på Onsøy.

Helt siden 1930 har familien Dahl holdt sommerhus på Onsøy utenfor Fredrikstad. Der har de kunnet boltre seg på 57 mål med stor strand, fire hytter og tennisbane. Tidligere denne måneden ble eiendommen lagt ut for salg. Om prisantydningen på 50 millioner kroner skulle bli akseptert av en villig kjøper, vil eiendommen bli Østfolds dyreste fritidseiendom noensinne, skriver Finansavisen.Bud etter en halvtimeIfølge Christian Falkenberg i Privatmegleren Park i Oslo, som har salgsoppdraget, er oddsen god.En halvtime etter at hytta ble lagt ut på Finn.no, kom det første budet. Det lød på 40 millioner kroner.- Det ble selvsagt ikke akseptert, sier Falkenberg, som medgir at det er vanskelig å prise en så spesiell eiendom.- Det er litt magefølelse, men jeg er ganske sikker på at vi kommer til å få en pris selgeren er fornøyd med, sier han til Finansavisen.OppussingsbehovIkke bare velstående privatpersoner har fattet interesse for hyttene. I Sarpsborg har fylkesordfører Ole Haabeth «satt sine beste folk på jobben» med å sikre seg eiendommen, skriver Fredriksstad Blad.Han forsøker å få staten med på et spleiselag slik at området kan brukes av allmennheten.Om det lar seg gjøre, vil hyttene enten bli skilt ut som egne eiendommer for å delfinansiere kjøpet eller bli revet. Ifølge megleren har de uansett et betydelig oppussingsbehov.- De må pusses opp for rundt 10 millioner, men om du har 50 millioner å kjøpe for, har du sikkert 10 til, sier han til Finansavisen.Fylkeskommunal direktelinjeFalkenberg avholdt en ny visning av eiendommen lørdagdag. Ifølge ham er det også selskaper på interessentlisten. Heller ikke den kjappe budgiveren med de 40 millionene har mistet interessen.- Jeg har en direktelinje til fylkesordføreren, men det er klart at en offentlig budgiver vil ha problemer med å delta i en rask budrunde. Millionene flyr fort i en budrunde her, du legger ikke på 50.000 kroner om gangen, sier han til Finansavisen.Finansavisen finner du her!


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også