Bekymret for stigende boligpriser

Det er grunn til bekymring når boligprisene stiger så raskt, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Foto: Finansavisen.
Næringseiendom

– Den største optimismen vises i boligmarkedet, men her er det tydelige regionale forskjeller. Boligprisene i Stavanger har fortsatt å falle etter nedgangen i 2013, mens prisene i Oslo igjen har steget, sa Jensen da hun presenterte revidert nasjonalbudsjett på en pressekonferanse onsdag.Det er grunn til bekymring når boligprisene fortsetter å stiger så raskt på toppen av en lang periode med oppgang, sa hun. Mange andre land har sett at sterk vekst har ført til fall i boligprisene, sa finansministeren, og pekte på at det også kan skje i Norge.– Vi opplevde en tilsvarende situasjon på slutten av 1980-tallet og 90-tallet. Derfor har regjeringen i flere runder stilt krav til bankenes soliditet, sa finansministeren.

boligmarkedet
boligboble
siv jensen
Nyheter
Næringseiendom
Bolig