Ber om 25 millioner for sjelden praktvilla

- Eiendommen gir et majestetisk inntrykk, sier megler.

Næringseiendom

- Å prise en såpass sjelden eiendom er så klart ikke lett. Men det går litt på hva vi har solgt for i området, og hva vi tror det er mulig å få. Derfor prøver vi oss med 25 millioner kroner, sier partner og megler Fredrick A. Haarr i Nordvik & Partners Frogner til Hegnar.no.Før helgen la han ut for salg Villa Fremauri, en herskapelig enebolig i Gladvollveien på Ljan nedenfor Nordstrand i Oslo.Artikkelen fortsetter under bildet.

Maurisk stilBoligen med 288 kvadratmeter over tre plan er omgitt av mer enn to mål solrik, usjenert og parkmessig opparbeidet tomt, og huser blant mye annet tre stuer, badstu og tre soverom, hvorav det ene i et tårn med kuppel.
Det sjeldne ved eiendommen ligger nemlig i den mauriske byggestilen, som noen sikkert kjenner igjen fra det mektige Alhambra-slottet i spanske Granada. Denne boligen ble satt opp rundt 600 år senere - det vil si i 1923, etter å ha blitt tegnet av arkitekt Georges Heinecke.
- Selve bygget er spesielt og solid, og iallfall har ikke jeg sett denne typen bygg i Norge før. Å gå gjennom inngangsportalen og opp mot huset gir et gedigent, ja, rett og slett majestetisk inntrykk.- Beliggenheten oppå en høyde gir stillhet og ikke minst en fantastisk utsikt over Oslofjorden, sier Haarr (bilde, Nordvik & Partners).Nedenfor eiendommen pågår for tiden gravearbeider, men tomannsboligen som kommer opp her vil ifølge megleren ikke sjenere utsikten på noen måte.- Tomannsboligen vil bli liggende så lavt at den får null å si for utsikten fra Villa Fremauri, understreker han.Artikkelen fortsetter under bildet.
- Kan ta tidSolen og utsikten kan for eksempel nytes fra en vestvendt skiferlagt balkong på ca. fem kvadratmeter. Vi tar også med at en evt. kjøper kan konvertere et uinnredet rom til et fjerde soverom.Megleren kan fortelle om over 13.000 treff på Finn.no siden annonsen ble lagt ut fredag, og henvendelsene har ikke latt vente på seg. En privatvisning er satt opp i morgen, og flere kan det bli.Artikkelen fortsetter under bildet.
- Prisklassen er høy, og eier er forberedt på at det kan ta tid å selge. Men markedet er utrolig bra om dagen, og vi har ikke fått noen negative reaksjoner på prisen, fortsetter megleren.- Vi vet kjøpere finnes på disse nivåene, og har et par seriøst interesserte til, så det er ikke sikkert salget tar så lang tid heller, legger han til.Artikkelen fortsetter under bildet.
Ta kjøkkenet?Selgerne har ifølge Haarr bodd på eiendommen i over 30 år.- At oppussingsbehovet er stort vil jeg ikke si, med unntak av at kjøkkenet kan flyttes utover mot stuen. Ellers er standarden gjennomgående bra, sier megleren.Hvem passer eiendommen for?- Først og fremst barnefamilier. Dette er et veldig barnevennlig område, og veien er kort til både byen og sjøen, avslutter Nordvik-partneren overfor Hegnar.no.Alle bilder av eiendommen: Zovenfra.

villa fremauri
boligsalg
bolig
nordvik & partners
eiendomsmegler
Nyheter
Næringseiendom