- Det er en dominoeffekt

Flere leiligheter på over 100 kvadratmeter, i prisklassen syv til ni millioner kroner, som i løpet av de siste ukene har gått mellom 800.000 kroner til 2,4 millioner kroner over prisantydning.

Ifølge eiendomsmegler Kjetil Nilssen i Nordvik & Partners er det nå stor etterspørsel etter større leiligheter. Han solgte nylig et 125 kvadratmeter stort oppussingsobjekt i Schønings gate i Oslo til 1,55 millioner kroner over prisantydning, skriver DN.Leiligheten ble solgt til 8,45 millioner kroner, men hadde en prisantydning på 6,9 millioner kroner.- Det er en dominoeffekt. Markedet henger litt etter. De små leilighetene går først, og så kommer tre-romsene, og så fire-romsene, sier Nilssen til avisen, og legger til:- Det skaper et vakuum i markedet. Nå er det 1.800 boliger ute på Finn, og det burde vært mellom 2.300 og 2.400. Vakuumet skapes fordi det er så ufattelig få enheter ute i markedet.Han viser til at alle skal kjøpe før de skal selge i dagens marked.Nilssen kan si seg enig i at takstene ikke klarer å holde følge med prisutviklingen, nå som markedet er så stigende.- Når boligprisene peker i en retning, og det er oppover, har jeg flere ganger blitt overrasket over hvor høyt prisene har gått. Takster er i utgangspunktet basert på historiske priser. En takst er jo en subjektiv mening, understreker han til DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker