Enebolig solgt for frisk pris - gikk 2,3 millioner over

Selger hadde vært lykkelig på ni millioner. Budgiverne strakk seg mye lenger.

- Vi opplever egentlig bra trykk overalt for tiden, fra små leiligheter og oppover. Og spesielt når det ikke er mye sammenlignbart ute, sier partner og seniormegler Håkon Strand hos Proaktiv Eiendomsmegling til Hegnar.no.I forrige uke viste han og kollegaen Erlend Opheim frem en romslig enebolig i Tormods vei på Bekkelagshøgda. De 202 kvadratmeterne P-rom over tre plan, omgitt av drøye 0,6 mål tomt, var priset til 8,95 millioner kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.

2,3 millioner overDa budrunden var over, sto de igjen med en salgssum på hele 11,25 millioner kroner, altså 2,3 millioner mer enn prisantydningen.
- Folk strekker seg jo lenger når objektet er bra og har brukbart med areal. Vi snakker om et ganske stort hus her. Det er mange eneboliger ute på «bare» 150-160 kvadratmeter, forklarer Strand (bildet til venstre, Proaktiv Eiendomsmegling).- Temaet er ikke at vi går glipp av så mange kjøpere, det er mer det at kjøperne blir glade når de får muligheten til å skaffe seg litt større areal. Og det er jo ikke så rart, ihvertfall hvis en har familie og barn, legger han til.- Egentlig total bomDere bommet en del på prisantydningen her? - At det er en bommert, er lett å si i ettertid. Men ser du på hva folk var villig til å betale, har vi egentlig bommet totalt. Selger kjøpte boligen uten konkurranse i 2012, og var litt engstelig før vi satte i gang. Hun ville bli fornøyd bare hun ikke tapte penger, og var lykkelig straks det første budet på ni millioner kom inn, svarer Proaktiv-partneren.
Strand og Opheim (bildet til høyre, Proaktiv Eiendomsmegling) trekker i annonsen frem den arealeffektive planløsningen, som gir plass til hele fem soverom og tre bad. Store vindusflater gir ifølge meglerne godt med dagslys i stuen, med sin direkte utgang til balkong/terrasse og hage.- Videre ligger boligen tilbaketrukket og solrikt til i et fint område nært marka, samtidig som byen bare er et kvarter unna med offentlig kommunikasjon. I tillegg er det gangavstand til både skole og barnehage, fortsetter Strand.Artikkelen fortsetter under bildet.
Kjøkken fra 1992Annonsen forteller ikke så mye om standarden på boligen, men bildene tyder på at det er ganske mye å pusse opp i boligen med byggeår 1992.- Da synes vi det er smart bare å beskrive hva huset inneholder. Én budgivere sa at det her må pusses opp for ihvertfall én million kroner. De som endte opp med boligen kjøpte den mer som den var, og er ikke like sikre på om de skal pusse opp. Kjøkkenet er 24 år gammelt, men ellers har god kvalitet med både parkett og fliser, og du må ikke pusse opp, sier Strand.Salgssummen på 2,3 millioner kroner over prisantydning peker mot en sterk interesse for boligen, men slik var det ikke.- Vi snakker ikke om et tradisjonelt norsk hus, men litt mer sveitserstil. Det gjorde nok sitt til at vi ikke fikk noe «Texas», det vil si ca. 15 på to visninger. Tre budgivere meldte seg, men uttellingen var bra ettersom to av dem var veldig ivrige, sier Strand.Artikkelen fortsetter under bildet.
Ute av kontroll?NEF mener boligprisene i Oslo er ute av kontroll. Har dere en mening om det?- Innimellom kan du stille spørsmålstegn ved hva folk har kalkulert inn av ytterligere prisstigning. Men det er vanvittig mange som skal til Oslo. Rentene er lave, bankene villige og ledigheten her er - enn så lenge - ganske behagelig. Vi synes ikke prisene er helt ute av kontroll, men på enkelte objekter skjønner vi det er lett å trekke den slutningen, svarer Proaktiv-megleren. - For oss meglere er et bratt stigende marked en utfordring. Hvis megleren henger med i prisutviklingen, ligger selgerne i forkant. De leser alle solskinnshistoriene, og blir vanskeligere å blidgjøre, legger han til.Artikkelen fortsetter under bildet.
- Mye ut for salgStrand kan fortelle at tilbudssiden i Oslo har bedret seg noe.- Folk har kviet seg for å legge ut boligen blant alle langhelgene, men når det kommer et vindu uten helligdager før eller etter visningshelgen, blir det lettere. Mye kom ut for salg nå i helgen, og voldsomt mye helgen før. Når det er sagt, la vi visningen i Tormods vei til en tirsdag, og det er færre visninger da enn på en søndag.- Av og til må megleren ta tak i selgeren og fortelle hva som er lurt å gjøre, avslutter megleren overfor Hegnar.no, med et glimt i øyet.Alle bilder av eiendommen: Proaktiv Eiendomsmegling.