Tore Solberg. Foto: Finansavisen.

Stor rift om de beste sjøhyttene

- Folk er vesentlig mer giret i år og da mener jeg vesentlig. Prisene er opp over 10 prosent, sier hyttemegler Tore Solberg.

Forventningene er skyhøye hos luksusmeglerne i sjøhyttemarkedet. Det har ikke alltid vært slik. Etter finanskrisen i 2007 har selgerne av de dyre eiendommene stort sett måttet regne med å selge under takst og prisantydning. - Slik var det frem til juni 2014 da mange eiendommer i det øverste segmentet hadde ligget ute i måneder og år. Men siden eksploderte det og alt ble solgt på ganske kort tid. Det er ikke lenger drøssevis av eiendommer ute, men bare noen få. Tilbudssiden er skrapet, mens etterspørselen har økt de seneste par årene. Det er altfor lite tilbud i forhold til etterspørselen, sier Tore Solberg hos EiendomsMegler 1 i Sandefjord til Finansavisen.Anslår ti prosent verdihopp- Jeg har tre eiendommer ute i det øverste segmentet i Vestfold nå, sier Tore Solberg til Finansavisen.En av dem er en under 100 kvadratmeter hytte på Østerøya med strandlinje til hele 20 millioner og en 135 kvadratmeters hytte på Tjøme for 18 millioner. Men kanskje aller stivest priset er en boplikt-eiendom på Tjøme til 15,5 millioner.- Betyr dette at selgerne endelig skal kunne forvente å få prisantydning eller takst?- For noen eiendommer er prisantydningen satt lavt og i andre er den satt høyt. Noen vil gå over, mens andre vil gå under, men etterspørselen har økt de seneste par årene.- Hva er prisendringen i forhold til i fjor?- Det virker som om etterspørselen er vesentlig større i år. Det ser jeg på mengden folk som har registrert seg i kundekartoteket. Det har økt betydelig i år, og folk er vesentlig mer giret. Jeg tror prisene er 10 prosent høyere i år enn i fjor, sier Solberg til Finansavisen.I Østfold jobber Bjørnar Brynildsen i Krogsveen i et lavere prissjikt.- I markedet rundt fire millioner går det unna som varmt hvetebrød. Alt vi har går over takst. Alle de tre eiendommene vi ikke klarte å selge i fjor fordi budene var langt under takst, er i år solgt til takst. Min magefølelse er at prisene er opp 10 prosent fra i fjor, sier Brynildsen til Finansavisen.Finansavisen finner du her!


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også