- Vanvittig stor etterspørsel nå

Eksperter spår et sterkt marked for sjøhytter i år. Særlig er de under fem millioner populære.

Det går mot en av årets mest aktive visningshelger for sjøhytter. Særlig er interessen for hytter under fem millioner stor, skriver Dagens Næringsliv.- For hytter mellom to og fem millioner kroner er det en vanvittig stor etterspørsel nå. Det er mange på visningene, og hyttene går som regel over prisantydning. Vi har også solgt overliggere fra sist sommer, sier daglig leder ved DNB Eiendom Fredrikstad, Hanne Marie Tegneby, til avisen.- Vi ser at økningen i boligprisene er en viktig driver for etterspørselen i hyttemarkedet, fordi folk bruker boligen som sikkerhet når de tar opp lån for å kjøpe hytte, påpeker hun.Adm. direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, tror markedet for sjøhytter i år kan bli sterkt basert på signalene fra markedet.- Vi har i vinter sett en sterk utvikling i markedet for fjellhytter, og vi har god grunn til å tro at trenden vil fortsette når folk nå skal se seg som etter ferieboliger ved sjøen. Tilgang på billig kreditt og lavere kjøpekraft i utlandet, gjør at flere nordmenn vil satse på feriebolig i Norge, sier Geving til DN, som også tror de gode somrene de siste årene kan ha bidratt til økt etterspørsel.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker