Gjøvik-mann har bygget én milliard på Gran Canaria

Kai Mikaelsen er eiendomskongen som kun har gått på ungdomsskolen.

Brian Cliff Olguin

Kai Mikaelsen (45) startet med biljardbord på tantas restaurant i Gjøvik rett etter ungdomsskolen. Siden har han skapt milliardverdier på bygging, drifting og salg av ferieleiligheter på Gran Canaria, skriver Finansavisen torsdag.- Jeg er norsk og vet hva nordmenn vil ha. Det er store balkonger, gode senger og mye sol. Dessuten er jeg opptatt av god standard, noe spanjolene ikke er så gode på, sier Kai Mikaelsen på bred Toten-dialekt da han intervjues av Finansavisen.Oppskriften fremstår ikke som rakettforskning, men Mikaelsen hevder det har vært årsaken til kjempesuksessen på ferieleiligheter på Gran Canaria.Les også: Torstein styrer en fantastisk pengemaskin fra bygda Vik i Sogn- Faktum er at Gran Canaria er ett av verdens beste markeder når det gjelder hotellbelegg. Vi har 92,5 prosents belegg i lavsesongen og 95,8 prosent i gjennomsnitt for året. Ingen i verden kan matche det. Selv ikke Las Vegas, legger han til.- Jeg har bygget verdier for én milliard kroner på Gran Canaria, sier Mikaelsen, idet han er i ferd med å slå sammen de to hovedselskapene sine til en samlet verdsettelse på mer enn 70 millioner euro i nettoverdier.Ifølge Finansavisen er mesteparten av verdiene skapt på restene av konkursen i det tidligere børsnoterte norske Faktor Eiendom.Gran Canaria-eventyret startet imidlertid med salg av ferieleiligheter i prosjektet La Canaria, med Lars Wenaas som hovedinvestor. 250 suiter ble bygget om til 125 leiligheter. Prosjektet hevdes å bli solgt med 45 millioner euro i gevinst.Mikaelsens norske selskap, Kai Canari Holding, viser begrensede spor av milliardverdiene Mikaelsen skal ha skapt for seg og andre på Gran Canaria. Årsregnskapet for 2015 er ikke levert, mens regnskapet for 2014 viser et overskudd på 7,8 millioner kroner.