Flere tannleger og en rørlegger satset på at leilighetsprisene i Oslo skulle gå til himmels. På få år har de fått over 50 prosent avkastning med eiendomsselskapet til Saga Boligspar, skriver Dagens Næringsliv.- Vi ønsket å investere i boligmarkedet, men vi er så opptatte som tannleger at vi har ikke tid til å styre med alt det praktiske knyttet til boligkjøp, utleie og vedlikehold. Derfor var dette et godt alternativ, sier tannlege John Erik Thomseth til avisen.Han og kona Bettina Iversen Thomseth var blant rundt ti privatinvestorer som i 2012 til sammen gikk inn med drøyt 15 millioner kroner. I tillegg tok selskapet opp et større banklån. Det ble så kjøpt 15 leiligheter i Oslo for nær 45 millioner kroner, alle fra investor Torstein Tvenge.- Vi har nå solgt 10 av de 15 leilighetene og det ligger an til at investorene vil oppnå rundt 50 prosent avkastning på pengene de investerte, forteller daglig leder i Saga Boligspar, Knut Haugerud, som forteller at gevinsten vil være på minst 7,5 millioner kroner.Til tross for fin avkastning, kunne gevinsten imidletid vært enda større dersom lånekostnadene ikke hadde vært høye.- Vi ønsket forutsigbarhet og valgte i 2012 å binde lånerenten til 5,25 prosent. Samtidig blir jo selskapet vurdert som en næringsvirksomhet slik at bankenes påslag er en del høyere enn det man oppnår som privat boligkjøper, sier Haugerud til DN.