NRK melder at Helse Sør-Øst går inn for et stort regionsykehus på Gaustad, et kreftsykehus på Radiumhospitalet og et lokalsykehus på Aker, som i så fall betyr at sykehusdriften ved Ullevål sykehus sentralt i Oslo skal nedlegges.I så fall kan det bety et enormt boligutviklingspotensial i hovedstaden.Ifølge boligutviklingsselskaper Finansavisen har pratet med, kan tomten selges for 4-5 milliarder kroner, og de anslår at det potensielt kan bygges 3-5.000 nye boliger på området.- Dette er uten tvil en attraktiv boligtomt, selv om det trolig er en del begrensninger knyttet til den, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i boligbyggeren Obos, til Finansavisen.Det er kun rundt fire måneder siden NRK besluttet å flytte fra sine nåværende lokaler på Marienlyst, som kun ligger et par minutters kjøring vestover fra sykehuset.Boligbyggerne anslo den gangen at tomten muligens kunne huse 850-1.500 nye boligenheter, og priset tomten til oppimot 2 milliarder kroner.Både for sykehuset og kringkastingshuset er verneverdighet spørsmål som må avklares, men tilsammen er det altså snakk om to enorme, historiske områder som potensielt kan romme 6.500 boliger.Siraj håper det blir åpnet for at private utbyggere kan komme med konseptideer for hele området rundt Ullevål sykehus, og viser til hvordan Torp Arkitekter, Selvaag Eiendom og Aspelin Ramm vant frem med sitt konsept for Tjuvholmen.- At man har en arkitekter inne i en konseptfase som får ansvar for å utvikle ulike alternativer, og så betaler man vinnerne ut fra hva området faktisk blir regulert til, er en bra måte å maksimere verdiene på og bruke det private næringslivets kreativitet, sier Siraj til Finansavisen.