Ingen boligkupp i sommer

Og høytrykket i Oslo vil bare fortsette.

Finansavisen skrev det sist fredag, og i dag kan vi lese samme budskap i VG.Boligkjøperne har ikke tatt ferie i hovedstaden.Og det er særlig mindre leiligheter som rives vekk.- De små leilighetene går umiddelbart og til gode priser. Man kan glemme å gjøre juli-kupp nå, som ofte har vært mulig midt på sommeren i tidligere år, sa DNB Eiendom-sjef Terje Halvorsen til Finansavisen.- KjempebudrundeVG omtaler salget av en 74 kvadratmeter stor leilighet på St. Hanshaugen midt i juli.Ansvarlig megler Christopher Morgenstierne i Eie Eiendomsmegling forteller at hele 48 bud kom inn, fordelt på ni budgivere.Salgssummen endte på 5,8 millioner kroner, én million over prisantydningen.- Det var en kjempebudrunde. (...) De som ikke har det travelt, følger med i markedet uansett om det er ferie eller ikke, sier megleren til avisen.- Presset fortsetterAdministrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) påpeker overfor VG at pressområdene stadig vil oppleve ubalanse mellom tilbud og etterspørsel, selv om flere boliger kommer for salg utover høsten.- Byer som Oslo, Drammen og Hamar vil oppleve høyt trykk, med mange interessenter på de fleste objektene. Dermed presses prisene oppover fra allerede høye nivåer, sier han.