150 på visning - pappa kjøpte leiligheten usett

- Et godt bilde på presset i Oslo nå, sier meglersjef.

Næringseiendom

Boligprisstatistikk Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi la frem i dag viste at boligprisene steg 0,2 prosent i juli.Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,0 prosent.Dette var femte måned på rad med sterk, sesongjustert vekst.Årsveksten på landsbasis er 8,8 prosent. Det vil si at boligprisene nå er 8,8 prosent høyere enn i juli 2015.Dette er et ytterligere løft fra juni, da årsveksten kom inn på 7,3 prosent.- Få salg, hektiske budrunderAdministrerende direktør Finn Magnus Rogne-Hansen i Aktiv Eiendomsmegling tegner bildet av et juli-marked med få salg og hektiske budrunder.- Juli måned er normalt en rolig måned, og året i år var intet unntak salgsmessig, sier han i en kommentar til Hegnar.no.Dagens rapport viste at det i juli ble solgt 3.642 boliger, 11 prosent færre enn i samme måned i fjor.- Dette er en kraftig nedgang, og juli i fjor var heller ingen rekordmåned. Årets juli måned viser det laveste antall solgte boliger i denne måneden de siste ti årene. Hovedårsaken er Oslo, sa Eiendom Norge-direktør Christian V. Dreyer da rapporten ble lagt frem.- Prekær boligmangel i OsloRogne-Hansen tyr også til forklaringen om at det på Østlandet fortsatt er svært få boliger til salgs.- I Oslo var salget ned hele 23 prosent i juli, og antall boliger for salg er ned hele 27 prosent mot samme periode i fjor. Det er en prekær boligmangel i Oslo, og vi kan heller ikke forvente at områdene rundt skal ta unna for strømmen av mennesker som ønsker å bo sentralt, sier han.- I Akershus er det nemlig 26 prosent færre boliger for salg ved utgangen av juli, og verst står det til i nabokommunen Bærum hvor 35 prosent færre boliger til salgs. Og i dette markedet med lav tilbudsside får vi nå også studenter med lommene fulle av foreldrepenger, fortsetter Aktiv-sjefen.Pappa kjøpte usettDette vil føre til et ytterligere press, noe Rogne-Hansen ser allerede i starten av i august.- Vi hadde nylig to helt ordinære leiligheter til salgs på Kampen, hvor det begge steder kom 150 stykker på visning. Den ene leiligheten ble for øvrig kjøpt usett av en far i Trondheim som trengte bosted til sin unge håpefulle. Dette er selvfølgelig ikke normale forhold, men viser et godt bilde av hvor presset markedet er i Oslo akkurat nå, forteller han.Som Dreyer trekker Rogne-Hansen også frem Stavanger som et positivt innslag.- Vi kan nå se tegn til bedring i Rogaland. Det vil si: prisene synker fortsatt, men det ser ut til at varelageret her er i ferd med å stabilisere seg, noe som er første steg mot et normalt marked, avslutter han overfor Hegnar.no.

bolig
boligprisene
eiendom norge
aktiv eiendomsmegling
finn magnus rogne-hansen
Nyheter
Næringseiendom