Boligkjøpere presses ut av høye priser

Høye boligpriser i Oslo presser flere på boligjakt i kommunene med pendler­avstand til hovedstaden. 

Næringseiendom

De siste årenes rekordsterke prisvekst i Oslo – 50 prosent de siste fem årene – fører til at flere velger å flytte ut i kommunene rundt hovedstaden for å ha råd til å kjøpe den boligen de ønsker, skriver DN. Hamar, Drammen og Sarpsborg er de byene utenom Oslo-området som har hatt den sterkeste boligprisveksten de siste 12 månedene, ifølge tall fra Eiendom Norge.Og nå viser DNBs kvartalsvise boligundersøkelse Eiendomspuls fra juni at mange er villige til å pendle.– To av ti Oslofolk sier at de er villige til å pendle for å få mer bolig for pengene. Særlig er yngre boligkjøpere åpne for lengre reisevei. I aldersgruppen under 25–29 år er nesten 40 prosent villige til å pendle, skriver Jørn Are Skjelvan, daglig leder i DNB Eiendoms avdeling Oslo Nybygg til DN.

eiendom norge
dnb
oslo nybygg
Nyheter
Næringseiendom