Fjellbu på Dovrefjell solgt for sprek pris

Tre timer fra bilvei spilte ingen rolle.

For to uker siden ble en jakt- og fiskekoie med båtnaust ifølge Finansavisen lagt ut for salg ved Einhøvlingsvannet på Dovrefjell.Koia fra 1947 med bruttoareal 12,5 kvadratmeter, og naustet fra 1988 på 11,8 kvadratmeter, ble av eiendomsmegler Erlend Sørlie i Sem & Johnsen vurdert til én million kroner.Nettutgaven av lokalavisen Vigga kan nå fortelle at eiendommen ble solgt på mandag - for 1,35 millioner kroner.- Vi skjønte fort at det ville bli rift om den, sier Sørlie.Overtagelse skjer i løpet av høsten. Kjøperen vil ikke at megleren går videre med hvem han er.- Kjøper beliggenhetSørlie forteller avisen om 50-60 interessenter, både lokale og fra andre steder i landet. Fem av dem ble med på budrunden. - Slik jeg ser det, er det ikke bygningsmassen som kjøpes, men beliggenheten, sier Sørlie.Og beliggenheten nesten 1.400 meter over havet er langt fra nærmeste bilvei. Her er det ski eller apostlenes hester som gjelder. 2,5-3 timer én vei fra Hjerkinn, alt etter vær og føre. Koia står på punktfeste, og har ifølge Vigga tre andre jakt- og fiskebuer som naboer. Buene ligger i Forsvarets nå avsluttede skytefelt, med utsikt mot Snøhetta.Ifølge Finansavisen skal området etter planen være ferdig ryddet av Forsvaret i 2020 og innlemmes i Dovrefjell Nasjonalpark.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også