Johnny Depp selger paradis

Riviera-landsbyen er en eneste filmkulisse. - Den er som en Picasso. Maken finnes ikke, sier megler til Hegnar.no.

Unikt er et ord som ikke sjelden brukes i eiendomsannonser. Men noen ganger er bruken av ordet mer berettiget enn andre.Når selveste Johnny Depp selger sin egen lille landsby på den franske rivieraen, vil vi påstå at dette er en av de gangene.Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Michael Zingraf Real Estate.- Som en Picasso- Dette er som en Picasso. Det finnes ikke maken. Eiendommen er «one of a kind», sier megler Christopher Onsrud hos Christie's-partner Michael Zingraf Real Estate til Hegnar.no.Depps landsby ligger tilbaketrukket til i en åsside like ved gamlebyen i Plan-de-la-Tour, omkring 30 minutters kjøring fra St. Tropez.Den innvendige boltreplassen summerer seg til 1.200 kvadratmeter, fordelt på et hovedhus, en bar, en restaurant og seks gjestehus, hvorav det ene tidligere har vært et kapell. I alt snakker vi om 15 soverom og 12 bad.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Michael Zingraf Real Estate.Alt dette er omgitt av 150 mål tomt, bestående av blant annet olivenlunder, vinhager og 300 år gamle eiketrær. Et treningsstudio og to svømmebasseng følger også med, hvorav det ene er tilrettelagt med sand rundt.- Depp kjøpte eiendommen for 15 år siden, for å bruke den som feriested sammen med sin første kone og barna. Bebyggelsen fra 1812 var da i dårlig stand, og store penger er brukt for å få bringe den til dagens standard. Håndverksmessige detaljer har samtidig blitt nitidig behandlet og bevart, forteller Onsrud.Heftig oppussingIfølge annonsen har Depp i løpet av de 10 siste årene svidd av over 10 millioner euro på restaureringen. Meglerne i Michael Zingraf kan ikke si noe om prisantydningen, annet enn at prisklassen er høy. Hva Depp ga for eiendommen, får vi heller ikke vite.- Eiendommen er en av de dyreste i St. Tropez-området. Men den er ikke blant de dyreste på rivieraen, sier Onsrud.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Michael Zingraf Real Estate.Hegnar.no har hørt om vanvittige Riviera-eiendommer med utropspriser på flere hundre millioner euro (100 millioner euro = ca. 930 millioner norske kroner), og det ville ikke forundre oss om en eiendom av kaliberet vi omtaler her nærmer seg kanskje en halv milliard kroner.Eiendommen vi omtaler her følger faktisk også med innbo.- Som ekstra «spice» inkluderer dette flere av Depps personlige eiendeler, blant annet fra filmer han har vært med i. Et av rommene i hovedhuset er inspirert av «Pirates of the Caribbean»-filmene, og i tillegg følger gitarer og egenproduserte malerier med. Depp er glad i å male, og eiendommen omfatter naturligvis også et atelier (bildet over), sier Onsrud.Hvorfor selge en slik eiendom?- Det er nok ikke mer komplisert enn at selger har kommet til et nytt stadium i livet, og ønsker å gjøre noe annet, svarer megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.
Interesse fra USA, AsiaKjøpergruppen er nokså snever?- Ja, ihvertfall i Norge, selv om det er et par nordmenn denne eiendommen hadde vært perfekt for. Men vi merker en del interesse fra London og Paris. I denne prisklassen er det som regel derfra henvendelsene kommer, i tillegg til fra USA og Asia. Vi har også hørt fra et par investeringsfond som vurderer å plassere pengene sine i et sikkert område. Eiendommen egner seg for eksempel godt for utleie til store begivenheter som filminnspillinger og bryllup, sier Onsrud.Hvor lang tid vil et salg ta?- Vanskelig å si. Som regel pleier eiendommer i denne prisklassen å bli liggende litt, fordi kjøperen gjerne ikke trenger å kjøpe og selgeren gjerne ikke trenger å selge. Kjøperen kan ha 5-6 eiendommer fra før, mens selgeren ikke slipper eiendommen før han får prisantydningen, forteller megleren.I dette tilfellet ser eiendommen ut til å ha vært på markedet i iallfall siden juni i fjor, da den ble omtalt av britiske aviser.Artikkelen fortsetter under bildet.
- Autentisk og privatHva skiller denne eiendommen fra andre perler på rivieraen?- Autentisk er ordet. I motsetning til supermoderne prosjekter har den et veldig provencalsk uttrykk, med sine terracotta-fliser og bygninger i sten. Beliggenheten er relativt sentral i forhold «hot spots» i St. Tropez, samtidig som den er veldig tilbaketrukket og privat, svarer Onsrud.Ifølge annonsen «sier det seg selv» at objekter av dette kaliberet sjelden kommer på markedet.- Slik eiendommer dukker ikke opp ofte, og iallfall ikke med en sånn eier - som i tillegg har gjort så mye med den, avslutter megleren overfor Hegnar.no.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også