Kjøpte Oslo-leilighet til fire millioner usett

- Kjøperen var lei av å gå på visninger og tape budrunder, forteller megler Finn Rogne-Hansen om leilighetssalget på Sagene. Boligprisveksten i Oslo kalles «eksplosiv»

Næringseiendom

- Boligmarkedet for små leiligheter i Oslo sentrum er helt vilt, og det vil fortsette til noen noen bygger fem høyblokker på Slottsplassen, sier adm. direktør i Aktiv Eiendomsmegling, Finn Magnus Rogne-Hansen, til Finansavisen.Eiendom Norge la i går frem prisstatistikk for solgte boliger i går, og mens andre storbyer viste en moderat eller normal prisutvikling, karakteriserte adm. direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, tilstandene i Oslo som «eksplosiv prisvekst».- Ikke unike eksemplerRogne-Hansen viser to eksempler som illustrerer forholdene for boligkjøpere i hovedstaden.

- Det som er vanvittig, er at dette ikke unike eksempler. Det er mange slike salg av små, sentrumsnære boliger, sier han til Finansavisen.ler som illustrerer forholdene for boligkjøpere i hovedstaden.En leilighet i Norderhovgata på Kampen på 42 kvadratmeter, ble lagt ut for 2,75 millioner kroner, hvilket gir en kvadratmeterpris på snaue 65.500 kroner.- Her var det cirka 100 på visning, 15 la inn bud, og den ble kjøpt for 3,75 millioner av en mor som har to døtre som skal studere og skal bytte på å bo der, sier Rogne-Hansen.Sluttsummen ga en kvadratmeterpris på 89.300 kroner.Kjøpt usettEt annet eksempel er fra Mogata på Sagene. Også her var det over 100 på visning og cirka 15 budgivere.- Denne ble kjøpt av en mann nordfra som har en sønn som skal studere i Oslo. Han var så lei av å gå på visninger og å tape budrunder at han kjøpte den usett, sier Rogne-Hansen til Finansavisen.Prisantydningen var 3,15 millioner, mens kjøperen måtte ut med 4,005 millioner, hvilket gir en prislapp pr. kvadratmeter på 77.000 kroner.Finansavisen finner du her!

bolig
eiendomsmarkedet
boligprisene
Nyheter
Næringseiendom