Nyboligsalget faller kraftig

Nyboligsalget falt kraftig i sommerferien, og i hovedstaden er lageret i ferd med å tømmes. Salget er imidlertid likevel kraftig opp sammenlignet med samme periode i fjor.

Eivind Yggeseth
Næringseiendom

Det har de siste to månedene (juni til august) blitt solgt 3.087 nye boliger i Norge, viser en ny rapport om nyboligsalget i Norge (Econ Nye Boliger) fra Samfunnsøkonomisk Analyse.Det er 36 prosent færre enn i forrige tomånedersperiode før sommerferien, men 47 prosent flere enn i samme periode i fjor."Beholdningen av ledige boliger på Østlandet synker. I Oslo er det rift om nyboligene og lageret er i ferd med å tømmes", heter det i rapporten.Stillstand i vestDe regionale forskjellene er stadig store.Østlandet hadde klart høyest salgstakt med 28 prosent, foran Nord-Norge på 23 prosent og Midt-Norge på 20 prosent.Vestlandet og Sørlandet lå lavest med en salgstakt på 12 prosent.I Stavanger var salgstakten kun 5 prosent, mot 50 prosent i Oslo.Salgstakten tilsvarer nyboligsalget siste to måneder i prosent av antall til salgs (som er antallet usolgte for to måneder siden + antallet nye boliger som har blitt lagt ut for salg siden da).Klart dyrest i OsloStatistikken omfatter 39.223 boliger fordelt på 1.554 prosjekter. I august var 11.883 av disse usolgte.Beholdningen av usolgte boliger har falt med 698 siden juni.Kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er i snitt 47.500 kroner.Oslo ligger høyest med 68.400 kroner, mens Stavanger er nærmest med 55.800 kroner.I Tromsø, Bergen og Trondheim var prisene drøyt 53.000 kroner.

nybygg
boligbygging
econ
boligsalg
Nyheter
Næringseiendom
Bolig