Sameie vil tvangsselge Airbnb-leilighet

Et sameie på Majorstuen forsøker å tvangsselge leiligheten til en mann i 30-årene etter 400 dager med Airbnb-utleie, men får ikke støtte av Oslo tingrett.

Oslo Tingrett - Foto: Scanpix

Eieren har siden våren 2014 leid ut leiligheten i 400 dager og tjent minst 300.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv. Styret i sameiet anklager mannen for hotelldrift.– Det eneste som mangler er resepsjonen, sier styreleder Madeleine X. Ho til avisen.Norsk rett behandler for første gang spørsmålet om Airbnb-konseptet ved utleie av ledige senger har gått over til privat næringsvirksomhet.– Det er i alle fall 20 boligselskaper som følger saken. Dette blir overhodet ikke den siste saken i sitt slag, for dette er et økende problem, sier sameiets advokat Christian Engelstad i Brækhus Dege advokatkontor.Sameiet tok saken til Oslo tingrett for å få boligen tvangssolgt. Utleien fører til bråk og støy og gjør beboerne utrygge, sameiet mente videre at det kunne gå utover deres egen boligverdi og at leiligheten ikke brukes til boligformål, men næringsvirksomhet.Retten har avvist alle tre punkter både på grunn av manglende bevis og mangel på å forsøke å få til et kompromiss med eieren. Dermed avviste retten også begjæringen om tvangssalg.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker