<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger landemerke ved E6

Selveste Dovregubbens Hall er til salgs.

    Publisert 1. sep. 2016 kl. 14.50
    Oppdatert 1. sep. 2016 klokken 14.52
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 434 ord

    Turist- og opplevelsessenteret Dovregubbens Hall er til salgs.Estate Nyheter skrev i går om salget som ble omtalt av Horecanytt torsdag i forrige uke.Tun med 12 byggLandemerket langs E6 over Dovrefjell ligger 20 kilometer nord for Dombås og 60 km syd for Oppdal.Eiendommen omfatter ifølge prospektet ca. 1.100 kvadratmeter bebygd areal med i alt 12 bygninger i Gudbrandsdalstun, omgitt av 11 mål festet tomt.Hovedhuset og galleriet er innredet med en samling kunst- og bondeantikviteter som i stor grad følger med.- Vi skal selge eiendommen og driften, inklusive det meste av kunsten og antikvitetene. Dette er en viktig del av atmosfæren og sjelen hos oss. Når det gjelder bildevevene, som er vevd av min mor Rakel Onsum Berg, må vi eventuelt finne en overgangsordning, sier Mette Onsum Berg ifølge en pressemelding som ble sendt ut i forrige uke. Hun selger sammen med sin mann, Johan Dokken. Salget formidles av Bedriftsmegler 1 i Oslo.Artikkelen fortsetter under bildet.

    Foto: Bedriftsmegler1.Artikkelen fortsetter under bildet.
    Foto: Bedriftsmegler1.

    Selger etter 80 årStedet er ifølge megleren gradvis er bygget ut fra et landhandleri med hytter i 1936 til dagens fasiliteter, inklusive kafé, souvenirbutikk og overnattingi hus og leiligheter.- Det er med vemod at vi, som tredje generasjon vertskap, har bestemt oss for å selge. Vi har hatt en grundig prosess i familien, men ingen ønsker å ta over «livsverket», sier Onsum Berg og Dokken.Familien har eid og drevet stedet i 80 år.- Vi har investert mye tid og krefter i bedriften. Vi er en spesiell bedrift som har ivaretatt tradisjonene med å bygge et tun med atmosfære 150 år tilbake i tid, sier Onsum Berg.Vertskapet anslår 1.500 besøkende på tunet hver dag i høysesongen.- Vi opplever stigende interesse for norsk kultur og tradisjoner, og vi håper derfor at en ny eier vil videreutvikle de ideene som Dovregubbens Hall er tuftet på, sier Dokken, men legger til at ny eier naturligvis må stå fritt.- Mulig å bygge utDovregubbens hall omsatte for 3,1 millioner kroner, med et resultat før lønn til eier på 900.000 kroner i 2015 - på 4,5 måneders drift. Omsetningsutviklingen de seneste fire årene beskrives som «positiv», og 2016-sesongen som «meget god».Megleren omtaler i prospektet et kortsiktig potensial for å utvikle og disponere eksisterende arealer både til rom og utleie.- Det kan på sikt være mulig å bygge blant annet hytter og plass for fastcampere. (...) De fleste inntektsområdene kan videreutvikles gjennom å styrke markedsføringen. Avhengig av ny eiers valgte driftsform og åpningstid kan det også foreligge effektiviseringsmuligheter når det gjelder personalkostnader, heter det.Kan dere si noe om prisantydningen?- Den ønsker vi etter avtale med eier å drøfte med interessentene, sier ansvarlig megler Sven Presberg i Bedriftsmegler1 til Hegnar.no.