Slik er milliardærenes Bygdøy-luksus

Privat spa og heis, tennisbane i kjelleren og 2.400 kvadrat boltreplass er bare noe av hva Norges finanselite koster på seg på Bygdøy. 

Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix
Næringseiendom

I siste utgave av Se og Hør kan man lese at Norges rikeste samler seg på Bygdøy. Deriblant Bjørn Rune Gjelsten, Øystein Stray Spetalen, døtrene til John Fredriksen og Petter Stordalen. Og en ting har de til felles; de sparer ikke på noe når det kommer til millionpalassene de bor i. Ifølge magasinet pusset hotellkongen Petter Stordalen opp alt da han kjøpte huset i Christian Benneches vei i 1997. Eiendommen har privat bryggeanlegg, lysthus, prakthage, roterende garasje, privat treningssenter, eget spa og en enorm Buddha-figur på terrassen - og skal ha en verdi på 150 millioner kroner.Investor Bjørn Rune Gjelstens palass i P.T. Mallings vei på Bygdøy er akkurat ferdig. Her har Gjelsten og familien underjordisk parkering, egen park, gress på taket, innebygget tre, privat atrium og fem hus i ett, skriver Se og Hør, som mener eiendommen har en verdi på 200 millioner kroner. Døtrene til John Fredriksen, Kathrine og Cecilie, har tatt over farens millionvilla på Bygdøy. Eiendommen, som skal ha en verdi på 150 millioner kroner er på 4 mål tomt, 650 kvadratmeter stort hus, portnerbolig på 100 kvadratmeter, privat brygge og eget bryggeanlegg. Investor Øystein Stray Spetalen - som tidligere i sommer bladde opp 190 millioner for mer eiendom på Bygdøy, bygger det magasinet omtaler som "Norges råeste og dyreste bolig". Der skal han bo med sin vakre fotografkone Charlotte og deres to barn. Ikke bare har de investert i tennisbane i kjelleren, de skal også ha et 15 meter langt utendørs basseng, gymsal, 8 bad, og 150 meters strandlinje. Verdi? 500 millioner kroner. Det er likevel langt opp til "Kongen av Bygdøy". Kong Harald har en hovedbygning, enorm privat park og egen bondegård til en samlet verdi av én milliard kroner ute på "øya".

øystein stray spetalen
petter stordalen
bjørn rune gjelsten
john fredriksen
Nyheter
Næringseiendom