Tusenvis uten bolig før studiestart

To uker før over 300.000 studenter inntar lesesaler over hele landet, står fortsatt flere tusen uten et sted å bo.

Næringseiendom

Bare i hovedstaden står 7.000 på venteliste til studentboliger, melder NRK .Ifølge Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) er det rekordmange søkere som står uten bolig, og det er verst i de store studentbyene hvor mange hundre venter i kø på å få tildelt en hybel.Tildelingsreglementet for studentboliger prioriterer studenter som har bolig fra før, førsteårsstudenter som er bosatt utenfor Oslo og Akershus, samt internasjonale studenter.På grunn av det store trykket på studentboliger, må mange prøve seg på det private leiemarkedet. Utleiere av hybler som passer for studenter forteller til NRK at de har fått opp mot 60-70 henvendelser på leilighetene på kort tid.De siste fem årene har det blitt 45.000 flere studenter, mens det bare har blitt bygget 7.743 nye studentboliger, viser Norsk studentorganisasjons studentboligundersøkelse.

bolig
utleiebolig
studentboliger
Nyheter
Næringseiendom