Banksjef: Vil kreve mer egenkapital i Oslo

Banktopper åpner for å innføre særskilte boliglånstiltak i Oslo, skriver Dagens Næringsliv.- Når vi har så mange ulike boligmarkeder som vi nå har i Norge, tror jeg ikke at man finner et generelt nasjonalt tiltak som vil treffe presist nok, sier norgessjef i Danske Bank, Trond F. Mellingsæter, til avisen.- I den forbindelse har vi sagt man bør vurdere om det bør innføres særskilte tiltak. Jeg tror blant annet at vi må våge å ta debatten om det er riktig å se på et krav om 25 prosent egenkapital i Oslo, sier han.Også konsernsjef Jan Erik Kjerpeseth i Sparebanken Vest tar til orde for egne krav i pressområdene.- Å male med bred pensel blir helt feil nå. De som sitter i Oslo og bestemmer må ha på seg briller som ser lenger enn til Akershus. Tiden er inne for å vurdere om man kan ha særlige krav i pressområder, sier Kjerpeseth til avisen.Adm. direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom frykter derimot at innstramminger vil ramme skjevt.- Det som er beklagelig er jo at det som kommer ofte treffer galt eller skjevt, det treffer ofte de som skal inn i markedet for første gang og ikke har egenkapital, sier han til DN.Dagens egenkapitalkrav er på 15 prosent og gjelder for hele landet.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker