- Når det er et veldig presset marked hvor alt rives vekk, slik tilfellet er i Oslo, vil en se en økt tendens til at utbyggerne tilbyr nye boliger på auksjon, fordi de rett og slett vil ha mest mulig betalt for objektene. Også fordi det er vanskeligere å prise nyboligmarkedet når prisene vokser så raskt, sier Carl O. Geving, administrerende direktør i NEF, til VG.Han peker på at det normale fortsatt er at man selger til fastpris, men at han frykter at man vil se stadig flere auksjoner på nye boliger også.Ifølge avisen har DNB Eiendom Nybygg i løpet av det siste året brukt budrunder på tre forskjellige byggeprosjekter. I ett av prosjektene, som ligger på Sagene i Oslo, gav det 17 millioner ekstra.- Budrunder er blitt mer vanlig i sentrumsnære prosjekter med få boliger, sier Jørn Are Skjelvan, leder av DNB Eiendom Nybygg til VG.På de to andre prosjektene de kjørte budrunder, gav det 3 millioner ekstra på Spikerverket i Nydalen, men ingen gevinst på Kjelsås Panorama for ett år siden. - Budrunder brukes når man er usikker på prisnivået og steder der det har vært høy prisstigning. Slik bruktboligmarkedet utvikler seg i Oslo, vil nok dette blir mer og mer vanlig, sier Skjelvan.