Myrkdalen, fjellhytte, hyttegrend, høst, fjell, skiheis, alpin, hytter

Stadig flere bygger hytte

Samtidig som det bygges for få boliger i pressområdene, bygges det hytter i stort tempo i store deler av landet.

I første halvår i år ble det gitt tillatelse til bygging av nær 295.000 kvadratmeter med hytter og sommerhus, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå gjengitt i Dagsavisen. Det er nesten 40.000 kvadratmeter mer enn i samme periode i fjor, en økning på 16 prosent.En stor andel av den pågående hyttebyggingen skjer på Østlandet, hvor også behovet for boliger er størst, og hvor boligprisene øker mest.Boligprodusentenes Forening avviser at hyttebyggingen stjeler kapasitet fra boligbyggingen i Oslo og andre byer.– Problemet i Oslo er manglende regulering. Det at det bygges 3.000-3.500 boliger for lite i Oslo hvert år handler om politiske vedtak, sier han. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også