Tror boligmarkedet styrer unna smellen

Ivan Kverme / Finansavisen

Danske Banks toppsjef Thomas Borgen er ikke veldig bekymret for det norske boligmarkedet.

Konsernsjef Thomas Borgen i Danske Bank tror boligmarkedet styrer unna smellen Danmark gikk på etter finanskrisen. Banken gir full gass på utlån i Norge, skriver Dagens Næringsliv.Det er viktig å se på bakgrunnen for boligprisoppgangen i Norge. Det har vært en voldsom tilflytting til storbyene, moderat boligbygging og det er utsikter til lave renter i lang tid, sier han til avisen.I Danmark er det snart ti år siden boligboblen sprakk. Da gikk over 50 banker overende, og boligprisene falt kraftig. Borgen tror det er liten fare for at dette skjer i Norge, og mener forskjellen ligger i mer solid bankvesen og at markedet for næringseiendom har en stabil utvikling.Danske Banks norske virksomhet hadde ifølge avisen en årsvekst på 19 prosent innen utlån i første halvår, og boliglån har mest fart.- I Norge er situasjonen en annen og jeg er ikke veldig bekymret, sier Danske Bank-sjefen, som imidlertid håper at boligprisveksten avtar.- Man skal være bevisst på prisveksten, og jeg tror det er godt for alle om den avtar noe, sier Borgen til DN.