De skal få Britannia Hotel til å skinne igjen

- Diamanten skal blankpoleres, sier Odd Reitan.

Næringseiendom

Britannia Eiendom AS har inngått totalentreprisekontrakt med Hent AS for totalrenovering av ærverdige Britannia Hotel i hjertet av Trondheim. Kontrakten vil innebære store leveranser for flere underentreprenører i Trondheimsregionen i årene som kommer, går det frem av en pressemelding tirsdag.- Tidenes prosjekt- Dette er hele Norges hvite svane. Vi skal blankpolere diamanten, og til den jobben er det logisk å involvere lokale krefter og samarbeidspartnere som har et bankende hjerte for Trondheim. Siden jeg var 14 år har jeg hatt en drøm om å eie det praktfulle Britannia og nå skal vi løfte det slik at hele byen blir stolt av hotellet, sier Odd Reitan i en kommentar.Bygget oppgis å være i meget dårlig forfatning, men ambisjonen er at Britannia Hotel igjen skal bli et praktbygg og nummer én-hotellet i Trondheim, samt «et levende sted der byens befolkning ønsker å treffes».- Vi ser på inngåelsen av kontrakten som en stor tillitserklæring og som en bestilling av tidenes rehabiliteringsprosjekt i Trondheim. Med et omfang på rundt 750 millioner kroner (eksklusive moms) dette en av de aller største rehabiliteringskontraktene i norsk byggenæring, sier markeds- og utviklingsdirektør i Hent, Knut Alstad.- En gave til byenBritannia Eiendom er 50/50 eid av Olav Thon-eide Thon Hotellbygg og Reitan-eide E. C. Dahls Eiendom.- Det nyrenoverte hotellet blir nærmest å betrakte som en gave til byen. For at gaven skal bli så spesiell som vi ønsker, trenger vi fagfolk som er glad i byen vår og som har stor egeninteresse i prosjektet. Vi velger derfor lokale leverandører som ønsker å sette sitt fingeravtrykk på et signaturbygg midt i byen vår, sier Svein Erik Nordbotten i E. C. Dahls Eiendom.Nye Britannia Hotel åpner dørene høsten 2018.

odd reitan
britannia hotel
trondheim
hotell
Olav Thon
hent
Nyheter
Næringseiendom