Lavere forventninger til boligprisene i Sverige

SEB sin boligprisindikator viser at svenskene senker sine forventninger til boligprisene. 

SEB - Skandinaviska Enskilda Banken
Næringseiendom

Den månedlige boligprisindikatoren kom inn på 55 i oktober, en nedgang på fire enheter fra forrige måned.Nedgangen kommer dog fra veldig høye nivåer og de fleste husholdningene som har tatt del i undersøkelsen, tror at boligprisene skal fortsette å stige. 67 prosent av de spurte tror prisene skal fortsette oppover de neste 12 månedene. Forrige måned var det samme tallet 71 prosent.  12 prosent tror på fallende boligpriser, en oppgang fra 11 prosent forrige måned. 15 prosent tror at prisene vil holde seg i ro. Det var to prosent poeng flere enn forrige måned.- Boligprisforventningene er ganske høye, men beveger seg nå uten en tydelig retning. Det er ennå for tidlig å evaluere amortiseringskravet og avskaffelsen av taket for beskatning av gevinst ved videresalg. Det bidrar til usikkerheten. Det er fortsatt stigende priser, men de siste to måneders oppgang fortsatte ikke, sier SEB sin forbrukerøkonom, Jens Magnusson i en kommentar.Amortiseringskravet trådte i kraft i juni med mål om å kjøle ned det ekstremt hete boligmarkedet.  

boligpriser
sverige
seb
Nyheter
Næringseiendom