Etter to år kan den bitre striden mellom investor Øystein Stray Spetalen og hyttenabo Knut Rygh være over, skriver DN.I to år har partene stått steilt mot hverandre, og forliksviljen har ikke vært til stede. En time inn i forhandlingene på sakens andre dag, og etter at Spetalen selv hadde forklart seg om striden med naboen, kom ifølge avisen rettens administrator, Anders Bahr, med en tydelig oppfordring til partene.- Jeg ber dere om å vurdere å kaste noen spissformuleringer og vurderinger av egen posisjon, for å se om dere kommer frem til en minnelig ordning, sa dommeren, ifølge DN, og minnet om at de to er naboer på Berganodden på Østerøya i Sandefjord.Partene fikk en ekstra lang pause for å diskutere forlik, og etter noen timer med dialog ble det ifølge avisen klart at naboen får lov til å sette opp hagemøbler på et begrenset område og klippe gresset i hyttesesongen. Rygh får tilbake to parkeringsplasser på tomten, og Spetalen skal betale 220.000 kroner til Rygh. Partene skal også samarbeide om å støpe et nytt fundament til landgangen til Ryghs flytebrygge, noe Spetalen vil betale opptil 40.000 kroner for.I tillegg får ikke Spetalens sauer eller andre beitedyr beite på området fra 1. april til 1. oktober.