Beløpet har nominelt økt med nesten 2,5 milliarder kroner siden 2010, reelt sett med rundt 2 milliarder kroner, skriver. Og neste år spår Finansdepartementet at staten vil få inn ytterligere 300 millioner kroner.Debatten om å fjerne dokumentavgiften, som er 2,5 prosent av kjøpssummen på selveierboliger, stilnet etter at Frp, den fremste pådriveren for å avskaffe avgiften, havnet i regjering.I utkast til nytt program gjentar Frp at partiet ønsker dagens avgift fjernet og foreslår at beløpet skal reduseres til selvkost.– Det er vår holdning. I denne perioden har vi ikke fått gjort noe med det. Så får vi se om vi kan få det til i neste periode, sier Frps finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi til Aftenposten.Han opplyser at å få ned avgiften ikke er omtalt i regjeringserklæringen, og sier at regjeringen har prioritert nedsettelse av andre skatter og avgifter. (©NTB)