Ti meglerkjeder tatt for lokkeprising

Etter gjennomgang av over tusen boligsalg i Oslo, mener Forbrukerombudet å ha funnet omfattende tegn på lokkeprising.

Foto: Scanpix

Ifølge E24 mener Forbrukerombudet å ha funnet brudd på markedsføringsloven, eiendomsmeglerloven og meglernes egen bransjenorm.Hos åtte av ti meglerforetak gikk mellom 70 og 80 prosent av boligene ti prosent eller mer over prisantydning. Fagdirektør Tonje Skjelbostad i Forbrukerombudet sier avvikene er såpass store at det gir grunn til å vurdere økonomiske sanksjoner.– Dette ser ikke bra ut. Det svekker meglernes omdømme vanvittig, når verken kjøpere eller selgere kan stole på at megleres vurdering av pris er objektiv og sannferdig, sier Skjelbostad.Forbrukerombudet har gjennomgått over tusen boligsalg utført av 10 meglerforetak i utvalgte Oslo-bydeler i august. Ombudet mener samtlige har lokkepriset.De ti kjedene er Aktiv, DNB Eiendom, Eie, Eiendomsmegler1, iHus, Krogsveen, Nordvik & Partners, OBOS, Privatmegleren og Schala & Partners. (©NTB)